Degustacijos ir renginiai

GrandCru Degustacijos – tai smagus laiko praleidimo būdas, kartu lavinant skonį bei praplečiant savo žinių bagažą. GrandCru Šampano bare arba Jūsų pasirinktoje vietoje suorganizuosime privačią šampano ar putojančio vyno degustaciją. Tai puiki pramoga Jūsų šventėje – gimtadienyje, mergvakaryje ar vestuvėse, bei įmonės kolektyvo dvasios formavimui. Degustacija tai įžanga į neaprėpiamai didelio šampano ir putojančio vyno pasaulio pažinimą. 

Previous slide
Next slide

Privačios degustacijos (iki 10 dalyvių).

Degustacija #1 Šampanai. Stiliai ir jų skirtumai.

  1. Signature – šampano namų šampanas. Kiekvienų šampano namų vizitinė kortelė.
  2. Blanc de Blancs – baltasis iš baltųjų vynuogių. Šampano karalienės vynuogės Chardonnay svarba ir ypatumai šampanėje.
  3. Blanc de Noirs – baltasis iš juodųjų vynuogių. Šampano karalius Pinot Noir ir mažasis princas Pinot Meunier. Kuo skiriasi šampano gamyboje naudojamos vynuogės?
  4. Vintažas – vintage champagne arba konkrėčių metų derliaus šampanas.
  5. Rausvasis šampanas – Rausvojo šampano gamybos ypatumai ir skirtumai.

Papildomai, galima užsakyti Prestige Cuvee arba haute couture. Šampano namų aukščiausio lygio šampanas. Kuo jis ypatingas? Kodėl taip vertinamas? (kaina derinama atskirai, priklausomai nuo pasirinkimo) 

Kaina: 390 € (nuo 39 €/asm.)

Degustacija #2 ROSE Rausvieji šampanai ir putojantys vynai.

  1. Prosecco – Naujausia putojančio vyno kategorija. Kuo ypatingas rausvasis Prosecco?
  2. Cava – Naujas Cava įvaizdis pasaulyje. Kaip gaminama rausvoji Cava?
  3. Cremant – Pagrindiniai Cremant gamybos regionai. Kodėl Cremant putojantis vynas pigesnis uz šampaną? Kaip pagaminamas rausvasis Cremant.
  4. Franciacorta – Kodėl Franciacorta vadinama Italijos „šampanu”? Panašumai ir skirtumai.
  5. Šampanas – Ne tik „damų šampanas”. Ar įmanoma priderinti šampaną prie steak’o? Rausvojo šampano dviejų gamybos būdų ypatumai ir skirtumai.

Kaina: 320 € (nuo 32 €/asm.)

Degustacija #3 Burbuliukų įvairovė. Italija, Ispanija, Prancūzija.

  1. Prosecco – Kuo Prosecco gamyba skiriasi nuo daugumos putojančių vynų? Prosecco įvaizdis pasaulyje.  Ar Prosecco „blogesnis” už kitus putojančius gėrimus?
  2. Cava – Naudojamos vynuogės ir Method Tradicional gamybos būdas.
  3. Cremant – Pagrindiniai cremant gamybos regionai ir skirtumai tarp jų.
  4. Franciacorta – Kodėl Franciacorta vadinama Italijos „šampanu”? Panašumai ir skirtumai.
  5. Šampanas – Putojančių gėrimų Karalius. Šampano tipai ir jų ypatumai.

Kaina: 300 € (nuo 30 €/asm.)

Degustacija #4 Italija- didžiausias putojančių vynų gamintojas pasaulyje.

  1. Prosecco DOCG – Kuo skiriasi brangūs Prosecco nuo „pigių”. Kas daro įtaką kokybei?
  2. Metodo Classico – Aukštos kokybės Italijoje pagaminti putojantys vynai, kurie tik pradeda užkariauti pasaulį. Kuo jie ypatingi?
  3. Trento DOC – Metodo Classico iš Trento provincijos.
  4. Franciacorta – Italijos aukščiausios kategorijos putojantis vynas. Kuo jis išsiskiria nuo kitų?
  5. Franciacorta millesime – konkrėčių metų derliaus Franciacorta.

Kaina: 310 € (nuo 31 €/asm.)

Degustacija #5 Decanter apdovanojimą pelniusių putojančių vynų ir šampanų degustacija.

  1. Prosecco – Kuo Prosecco gamyba skiriasi nuo daugumos putojančių vynų? Prosecco įvaizdis pasaulyje.
  2. Cava – Naudojamos vynuogės ir Method Tradicional gamybos būdas.
  3. Franciacorta – Italijos aukščiausios kategorijos putojantis vynas. Kuo jis išsiskiria nuo kitų?
  4. Šampanas  – Putojančių gėrimų Karalius. Šampano tipai ir jų ypatumai.

Kaina: 330 € (nuo 33 €/asm.)

Degustacija #6 Mandois šampano namai. Cote de Blanc.

  1. Mandois Brut Origine  „Signature” šampanas, kitaip vadinamas baziniu šampanu.
  2. Mandois Blanc de Blancs 2017 – Šampanas pagamintas iš 100% Chardonnay vynuogės
  3. Mandois Blanc de Noirs 2015 – Šampanas pagamintas iš 100% Pinot Noir vynuogės
  4. Mandois Victor Vintage 2012 – Vienų konkrečių metų derliaus šampanas
  5. Mandois Rose – Rausvasis šampanas

Kaina: 400 € (nuo 40 €/asm.)

Degustacija #7 Franciacorta regiono ekskliuzyvių putojančių vynų degustacija.

  1. Franciacorta Brut – Ka yra Franciacorta? Kodėl žinome tiek nedaug?
  2. Franciacorta Saten –. „Saten”- klasifikacija, naudojama tik Franciacorta regione. Kas tai?
  3. Franciacorta Zero Dosage – Putojantis vynas be pridėtinio cukraus. Naujas „trendas” pasaulyje.
  4. Franciacorta Millesime – Tam tikrų metų derliaus Franciacorta.
  5. Franciacorta Rose – Rausvasis putojantis vynas.

Kaina:  330 € (nuo 33 €/asm.)

Degustacija #8 Vintage Šampanai.

  1. Vintage Assemblage – Vintažinis šampanas, kurio gamyboje naudojamos skirtingos vynuogės. Vintažinis ir nevintažinis šampanas, gamybos ir stilių ypatumai ir skirtumai.
  2. Vintage Blanc de Blancs – Vintažinis  šampanas, baltasis iš baltųjų vynuogių. Šampano karalienės vynuogės Chardonnay svarba šampanėje.
  3. Vintage Blanc de Noirs – Vintažinis šampanas, baltasis iš juodųjų vynuogių. Šampano karalius Pinot Noir ir mažasis princas Pinot Meunier. Kuo skiriasi šampano gamyboje naudojamos vynuogės?.
  4. Vintage Rose – Vintažinis Rose šampanas. Skirtingi rausvojo šampano gamybos būdai ir stiliai.
  5.  Vintage Prestige Cuvee – Legendinių metų derliaus kolekcinis Prestige Cuvee arba Haute Couture. Šampano namų aukščiausio lygio šampanas. Kuo jis ypatingas? Kodėl taip vertinamas?

Kaina: 620 € (nuo 62 €/asm.)

Degustacija #9 Single Malt Viskio iš seniausios Prancūzijos distilerijos degustacija.

  1. Classic Single Malt – Viskio istorija. Kodėl apie prancūzišką viskį žinome tiek nedaug?
  2. Sherry Cask Single Malt – Viskio gamybos technologija, daugiau nei 120 metų patirtis ir nuolat tobulinamas skonis.
  3. Double Maturation Single Malt – Dvejose skirtingose statinėse brandinamas viskis. Aromatai, skonis, poskonis.
  4. Peated Single Malt – Dūminis/durpinis Viskis, jo populiarumas pasaulyje, gamybos technologija, legenda.
  5. 10 ANS Single Malt – Riboto leidimo viskis: 1 iš 5000 vnt. „Geriausias prancūziškas Viskis“ 2020 ir 2022 m. pagal „World Whiskys Awards“.

Kaina:  360 € (nuo 36 €/asm.)

Degustacija #10 Išskirtinių Premier Cru Konjakų iš Konjako Grande Champagne regiono degustacija.

Aptarsime konjako regioną, istoriją, gamybos technologiją, vynuoges, populiarumą pasaulyje, legendas ir faktus. Paragausime ir palyginsime skirtingus ir padiskutuosime apie jų skirtumus.

  1. Daniel Bouju Selection – jauniausias Assemblage spiritas brandintas bent 5 m.
  2. Daniel Bouju V.S.O.P- jauniausias Assemblage spiritas brandintas bent 10 m.
  3. Daniel Bouju Napoleon – jauniausias Assemblage spiritas brandintas bent 15 m.
  4. Daniel Bouju X.O. – jauniausias Assemblage spiritas brandintas bent 25 m.
  5. Daniel Bouju ROYAL – statinės stiprumo neskiestas konjakas, brandintas bent 15 m.

Kaina: 380 € (nuo 38 €/asm.)

Maisto Derinimo Meniu

Maisto derinimas APÉRITIF
Kaina 19 eur/asm.

Prie degustuojamų gėrimų kruopščiai parinkti “Aperitivo” stiliaus užkandžiai.
Išskirtiniai prancūziški ir itališki sūriai,
Skirtingos, pagal mūsų atrinktus receptus marinuotos alyvuogių rūšys,
Šviežiai kepta duona su šviežiai išplaktu trumų sviestu,
Grissini duonos lazdelės, atvykusios tiesiogiai iš artizanalinės kepyklėlės Milane,
Ispaniški gurmaniški čipsai ( trumų, ikrų, Foie Gras arba šampano skonio),
Alyvuogių aliejus iš Apulijos ir Modenos balzaminis actas.

Maisto derinimas GOURMET
Kaina 29 eur/asm.

Išskirtiniai prancūziški ir itališki sūriai,
Mūsų pačių importuojamas itališkas Prosciutto kumpis su Prosciutto di Parma čipsais,
Foie Gras antienos paštetas su lazdyno riešutais, šviežiomis uogomis ir balzamiko padažu,
Tigrinės krevetės su Wakame salotomis ir raudonaisiais ikrais,
Ožkos sūrio krepšeliai su sezoniniais vaisiais ir uogomis su trumų medaus padažu,
Mozzarella di Buffala užkandis su vynuoginiais pomidorais, baziliku ir uogomis,
Skirtingos, pagal mūsų atrinktus receptus marinuotos alyvuogių rūšys,
Šviežiai kepta duona su šviežiai išplaktu trumų sviestu,
Grissini duonos lazdelės, atvykusios tiesiogiai iš artizanalinės kepyklėlės Milane.
Kiti ekskliuzyvūs užkandžiai.

Maisto derinimas ÉLITE
Kaina 35 eur/asm.

Prie kiekvieno iš degustuojamų gėrimų kruopščiai parinkti užkandžiai ir austrės:,
Išskirtiniai prancūziški ir itališki sūriai,
Mūsų pačių importuojamas itališkas Prosciutto kumpis su Prosciutto di Parma mėsos čipsais,
Foie Gras antienos paštetas su lazdyno riešutais, šviežiomis uogomis ir balzamiko padažu,
Tigrinės krevetės su Wakame salotomis ir raudonaisiais ikrais,
Ožkos sūrio krepšeliai su sezoniniais vaisiais ir uogomis su trumų medaus padažu,
Mozzarella di Buffala užkandis su vynuoginiais pomidorais, baziliku ir uogomis,
Skirtingos, pagal mūsų atrinktus receptus marinuotos alyvuogių rūšys,
Šviežiai kepta duona su šviežiai išplaktu trumų sviestu,
Grissini duonos lazdelės, atvykusios tiesiogiai iš artizanalinės kepyklėlės Milane,
Austrės Classique – su citrina ir sidabro dulkėmis arba
Austrės Aigre-doux – saldžiarūgštės su Tailandietiško mango užpilu pasirinktinai,
Kiti ekskliuzyvūs užkandžiai.

Maisto derinimas HAUTE CUISINE
Kaina 45 eur/asm.

Prie kiekvieno iš degustuojamų gėrimų kruopščiai parinkti užkandžiai ir austrės:,
Išskirtiniai prancūziški ir itališki sūriai,
Mūsų pačių importuojamas itališkas Prosciutto kumpis su Prosciutto di Parma mėsos čipsais,
Foie Gras antienos paštetas su lazdyno riešutais, šviežiomis uogomis ir balzamiko padažu,
Tigrinės krevetės su Wakame salotomis ir raudonaisiais ikrais,
Ožkos sūrio krepšeliai su sezoniniais vaisiais ir uogomis su trumų medaus padažu,
Mozzarella di Buffala užkandis su vynuoginiais pomidorais, baziliku ir uogomis,
Skirtingos, pagal mūsų atrinktus receptus marinuotos alyvuogių rūšys,
Šviežiai kepta duona su šviežiai išplaktu trumų sviestu,
Grissini duonos lazdelės, atvykusios tiesiogiai iš artizanalinės kepyklėlės Milane,
Austrės Classique – su citrina ir sidabro dulkėmis arba
Austrės Aigre-doux – saldžiarūgštės su Tailandietiško mango užpilu pasirinktinai,
Burrata sūris, sezoniniais grybai, juodųjų trumų-baravykų salsa.
Mini- blyneliai “Souffle”, lašiša, kremiškas sūris, skrudinti kaparėliai.
Marinuotos midijos, ypač tyras alyvuogių aliejus, žolelių salsa.

Maisto derinimas GASTRONOMIE MOLECULAIRE
Kaina 65 eur/asm.

Prie kiekvieno iš degustuojamų gėrimų kruopščiai parinkti užkandžiai ir austrės:,
Išskirtiniai prancūziški ir itališki sūriai,
Mūsų pačių importuojamas itališkas Prosciutto kumpis su Prosciutto di Parma mėsos čipsais,
Foie Gras antienos paštetas su lazdyno riešutais, šviežiomis uogomis ir balzamiko padažu,
Tigrinės krevetės su Wakame salotomis ir raudonaisiais ikrais,
Ožkos sūrio krepšeliai su sezoniniais vaisiais ir uogomis su trumų medaus padažu,
Mozzarella di Buffala užkandis su vynuoginiais pomidorais, baziliku ir uogomis,
Skirtingos, pagal mūsų atrinktus receptus marinuotos alyvuogių rūšys,
Šviežiai kepta duona su šviežiai išplaktu trumų sviestu,
Grissini duonos lazdelės, atvykusios tiesiogiai iš artizanalinės kepyklėlės Milane,
Austrės Classique – su citrina ir sidabro dulkėmis arba
Austrės Aigre-doux – saldžiarūgštės su Tailandietiško mango užpilu.
Burrata sūris, sezoniniais grybai, juodųjų trumų-baravykų salsa.
Mini- blyneliai “Souffle”, lašiša, kremiškas sūris, skrudinti kaparėliai.
Marinuotos midijos, ypač tyras alyvuogių aliejus, žolelių salsa.
Figos, Chorizo, graikiški riešutais, balzaminis Modenos actas su granatų sultimis
Šukutė, mangas, apelsinų salsa.
Aštuonkojis, saulėje džiovinti pomidorai, Ligurijos alyvuogės „Taggiasche“, pesto.

Papildomi patiekalai GASTRONOME

Prie bet kurio maisto derinimo galima užsisakyti išskirtinių patiekalų papildymą:

  • Žemoje temperatūroje „Sous Vide” būdu kepta raudoname vyne marinuota paukštienos krūtinėlė „Coq au Vin”

Kaina 12 eur/asm. (min 6 asm.)

  • Brandintos jautienos roastbeef „Châteaubriand”

Kaina 19 eur/asm. (min 6 asm.)

  • Jūros gėrybių Lava- Aštunkojo koja, šukutės, Tigrinės krevetės, midijos

Kaina 29 eur/asm. (min 6 asm.)

Renginiai

Previous slide
Next slide

Organizuojame išvažiuojamuosius renginius: degustacijas, putojančio vyno ir maisto derinimo sesijas Jūsų pasirinktoje vietoje, gimtadienius, įmonės vakarėlius, bernvakarius ir mergvakarius, vestuvių barą ir kt.  Bendradarbiaudami su mūsų partneriais galime organizuoti įvairiausius užkandžius ir šventinę vakarienę.

Gėrimus, kuriuos degustuosite, kruopščiai parinksime atsižvelgdami į Jūsų norus ir degustacijos tematiką. Papasakosime apie visus jų subtilumus ir Namų istoriją, taip suteikdami galimybę ir Jums tą vakarą tapti degustuojamų gėrimų ekspertu. Kiekvienos degustacijos metu degustuojami mažiausiai 5 putojantys gėrimai. Degustacijas siūlome ir rekomenduojame derinti su specialiai parinktais užkandžiais ar net šventine vakariene. Maistas derinamas pagal individualų poreikį.